Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma

Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka en aning salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som också kallas för salmiak.

lakritspulverlakritslakritspulver

Använda lakritspulver för att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan tillverka ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så besvärligt som man kan tro. Man kan rentav få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha rätt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan skapa med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du ej vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Alltemellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojsamt att frångå traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oavbrutet men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. baka med lakritspulver Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var inte rädd att testa, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken endast därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan besök från utlandet så eventuellt man ska vara lite återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.