Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har många användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är verkligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att äta sund, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak av banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i aningen egendomlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att förena för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.