Använd banangrädde för att garnera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har flertal användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig smak av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta nyttig, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak av banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i aningen besynnerlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är oerhört goda men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.