Vietnamesisk kanel skapar blodsockerbalans

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så testa själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det ger en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och överraskande utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.

Viktigt att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att gynna blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite olika sorter att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi oftast finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därutöver verkar den gagna ett ketogent läge i kroppen.

Folk som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har dock svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge enastående verkan efter bara någon dag. Det hänger sannolikt ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt tillstånd av ketos.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!