Vietnamesisk kanel bidrar till snabbare muskeltillväxt

Insulin är ett relativt typiskt, men livsfarligt, dopningsmedel bland bodybuilders. Nu visar det sig att kanelaldehydladdad vietnamesisk kanel bidrar till en likartad ökning i muskelmassa – fast i frånvaro av farliga bieffekter. Gert Strand AB släpper nu sin egna vietnamesiska kanel av hög kvalitet till konkurrenskraftigt pris.

En naturlig muskelfrämjare

Att kanel, och i synnerhet Saigonkanel, har hälsofrämjande egenskaper har vi länge känt till. Denna mustiga krydda har antiseptiska och konserverande egenskaper som folk har utnyttjat i årtusenden, men på senare år har man kommit på att kanelen äger ännu fler egenskaper som gynnar människors hälsa – och den nyaste upptäckten är Saigonkanelens potential att öka muskelmassa vid träning.

Visst är det så att muskler växer när man tränar och äter enligt konstens regler, men det finns flera saker som man kan göra för att boosta processen. Anabola steroider, testosteron och insulin är vanliga dopningsmedel för att bygga omfångsrika muskler, men samtliga medför de stora hälsorisker och är vanligtvis beroendeframkallande. Det är acceptabelt att vilja bygga muskler, men det bör ske på ett hälsosamt sätt och det är här kanelen gör entré.

Anabolt och katabolt på samma gång

Insulin är ett anabolt hormon som stimulerar celltillväxt – vid träning går energin in i musklerna, och när man inte tränar lagras överskottsenergin i fettvävnad. Insulinet låser upp cellerna för att dessa ska klara av att mottaga energin som kommer in via mat, dryck samt tillskott. Nu handlar det inte om insulin som muskelbooster, utan om vietnamesiskt kanel, men insulinexemplet demonstrerar ungefär vad också kanelen gör i kroppen på en människa som tränar mycket styrketräning.

Samtidigt som Saigonkanel ökar muskeltillväxten hos någon som tränar, så minskar den samtidigt fettdepåerna. Det finns få övriga ämnen som samtidigt får dessa resultat därför att det mesta man kan stoppa i sig antingen är anabolt (uppbyggande) eller katabolt (nedbrytande). Kanelen är både och, exakt på det vis som är eftersträvansvärt.

Vietnamesisk kanel håller blodsockret i balans

Att kanel i allmänhet har blodsockerbalanserade egenskaper har forskarna vetat om i årtionden, diabetiker rekommenderas vanligtvis ett dagligt intag av kanel för att hålla blodsockret i schack – som en av flera preventiva åtgärder förstås. Samtidigt som blodsockret balanseras ökas även förbränningen av detsamma och enligt en del studier kan oerhört stark kanel skruva upp förbränningen tjugofallt!

Vietnamesisk kanel är den ultimata

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd och finns i högst dos i extrakt från vietnamesisk kanel – upp åt 25 % av dess essentiella olja innehåller kanelaldehyd! För högst verkan utan att riskera förgiftning av ämnet kumarin, som likaså finns i kanel, kan man välja en daglig dos på upp mot fyra gram Saigonkanel.

Kickstarta dagen med Saigonkanel!

Kanel är väldigt smakligt i morgonkaffet, en bättre start på dagen – ur förbränningssynpunkt – än en kopp kaffe med kanel, följt av en hastig promenad på åtminstone en halvtimme och sedan en ordentlig, men kolhydratsfattig frukost, går inte att få.

Den som lever kolhydratssnålt ges ytterligare fördelar av Saigonkanelen då den också visar tendenser till att främja ketos.

Handla din kvalitetssäkrade Saigonkanel från Gert Strand AB på www.allt.fraktfritt.com!