Lev hälsosamt med vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi vanligen köper ute i handeln. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på många sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda hjärtligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med stor förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att bekämpa svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Människor som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då speciellt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och uppenbara tecken finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle kunna äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovan är i själva verket häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man bör testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel också, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan öka med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel jämnt – det är en ganska makalös siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt med tanke på att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Önskar man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då får man en riktig rivstart på dagen. Ifall man sedan dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter stärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otänkbart – i Vietnam. Mer precist i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel.