Vietnamesisk kanel – enastående för formen

Fettförbränningen stimuleras

För att bli av med ovälkommen vikt finns det tämligen många åtgärder att realisera. Alla känner vi till grundregeln som går ut på att man måste göra av med mer energi än man tar in. Man brukar säga att ett minskat intag av kost i kombination med utökad fysisk aktivitet är nyckeln och det stämmer självfallet, men det finns mycket mer man kan göra än att endast räkna kalorier. Vad man äter spelar roll, möjligtvis inte för precis energiekvationen, men absolut när man vill ha lite kontroll över vad man förbränner. En människa som vill gå ner i vikt vill i stort sett alltid bli av med fett, inte muskler, och då är det relevant att äta proteinrik föda.

Man måste även se till att inta mat som stimulerar fettförbränningen och talar vi näringsämnen är det fett som på bästa sätt bränner fett – i likhet med att fett används för att tvätta bort fettfläckar. LCHF-dieten har fått så rejäl uppmärksamhet eftersom den får personer att rasa i fett samtidigt som muskelmassan behålls – eller till och med ökar!

Det finns emellertid även olika tillskott som också verkar stimulerande för fettförbränningen och en av de mest effektiva fettförbränningssubstanserna är kanel. Bland skilda kanelsorter är det vietnamesisk kanel som har visat sig ge störst verkning.

Alla älskar kanel

De allra flesta av oss har en relation till kanel. Vissa påminns om julen när de känner doften från kanel – julgröt, kanelbullar samt kryddiga drycker. Andra får varma barndomsminnen från fikastunder med vänner där mamma bakat kanelbullar som hon bjuder på ihop med ett glas kall mjölk alternativt saft.

Stor skillnad mellan vanlig och vietnamesisk kanel

Havregrynsgröt är en omtyckt frukosträtt bland oss svenskar och en aning kanel på gröten är mer regel än särfall. Det bästa av allt är att kanel är både gott och nyttigt! Det är få råvaror som kan bravera med denna kombination. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare och rikare på både smak och lukt än ordinär kanel från dagligvaruhandeln. Den bidrar till godare smak och räcker längre och får man tag på färsk, högkvalitativ vietnamesisk kanel kommer man aldrig att klara av att återgå till vanlig kanel, så stor är skillnaden!

Fördelar med vietnamesisk kanel

Kanel, och speciellt då vietnamesisk kanel, är utomordentligt bra för hälsan. Inte enbart stimulerar kanel fettförbränningen, som nämnt ovan, den är likaså verkningsfull för blodsockerbalansen.

Andra fördelar med ett dagligt intag av vietnamesisk kanel:

– Kanel minskar risken för Alzheimers sjukdom
– Kanel anses klara av att reducera utvecklingen av MS
– Kanel sänker de negativa effekterna av fet föda
– Kanel kan sänka blodsockernivåerna hos fastande patienter
– Kanel kan förbättra glukos- och fettnivåer i kroppen
– Kanel bekämpar svampinfektioner
– Kanel bekämpar bakteriella infektioner
– Kanel stimulerar muskeltillväxten hos människor som tränar

Dagligt intag av vietnamesisk kanel

Att inrymma vietnamesisk kanel i den dagliga kosten, oavsett hur den annars ser ut, har goda effekter gällande hälsan. Man ska dock inte inta mer än fyra gram per dag eftersom kumarinet i kanel kan skänka negativa effekter på bland annat levern, men fyra gram är oerhört mycket kanel. Använd kanel i kaffet, på gröten eller i den mustiga köttgrytan – supergott!