Ska man viktreducera med LCHF alternativt genom att att förtära mindre antal kalorier?

Kraftig övervikt är ett problem i 2 nivåer

Fetma är ett kumulativ problem, i båda andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig tillgång till mat samt utbudet av mat, godis, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten säljer som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas och människorna få sug efter mer. Så vi äter och äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, förströelse samt terapi. Är man deprimerad, uttråkad alternativt jäktad så fungerar aptitlig mat som ens bästa vän, helst ska den vara söt, salt eller fet för att verka bra. Resultatet är att vi blir fetare samt fetare samt fetare, vilket ingalunda går han i labb med de förebilder som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, oförmåga att leva aktivt samt matthet. Dessutom är dålig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt begär om att gå ned i vikt samt man testar olika dieter. Alltemellanåt förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, genomgående handlande samt järnvilja, och ehuru man pressar sig riktigt hårt är det ändå lätt att dala till föga för suget alltemellanåt.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en dylik diet samt fäster inte så enorm observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan typ som inte mättar så går man ständigt g hungrig vilket leder till hetsätning och i ett vidare led nedstämdhet samt antagligen ännu mer hetsätning. En elak ring alltså som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa till slut, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång och sätter opp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det heter jojobantning samt förstör i längden både ämnesomsättning samt självförtroende. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut sin “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är bra, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ner intaget av kolhydrater drastiskt och istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter totalt vrickat. Realitet är att man med denna metod accelerera fettförbränningen och därjämte får lov att äta sig mätt på protein och fett tre gånger per dag. Efter en vecka eller ett par minskar suget efter socker samt inom kort är begäret borta helt. Man blir balanserad i humör samt energinivå samt äter bra precis hela tiden. Kött, fågel, smör samt fett är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. God, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer alternativt någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt aptitlig!

Man ska hålla sig undan lemonad, mjölk samt andra söta drycker, även juice. Men att inmundiga kolsyrat vatten kryddad med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig och uppfriskande dryck utan att dagtinga med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.