Lär dig hemligheterna med en perfekt LCHF-kost!

Gott och hälsosamt på köpet vid bantning med LCHF metoden

Är du LCHF-frälst pga alla de trevliga effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker och försvunnet sockerbegär? Välkommen till en stor förening!

Kanske känner du dig ändå lite deppig för att du blott äter ägg, kött samt sås, frukost, lunch och middag samt känner att matbiten i livet – trots att du äter bra – har blivit för limiterad och upprepande.

Sötsuget är förvisso frånvarande, men det vore likväl gosigt att då och då få äta en aptitlig efterrätt, alternativt att kunna ta en bröd till morgonmål, istället för ägg alternativt yoghurt som valet för tillfället står emellan. Inga problem.

Saker man saknar och vad man kan ha som substitut

Att få bre ett tjockt depå smör samt toppa den med en aptitlig skinka alternativt salami på en saftig bröd är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are går bort den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att säga. Eller?

En aning beroende på hur strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av olika brödrecept på nätet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller i ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer samt nötter av annorlunda art och krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika samt massiva än vanligt bröd samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att backa till smaklöst, svampigt franskbröd.

Bakverk och andra godsaker

Godis då? Det finns hur mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia samt Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man skapa fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och god. Mörk choklad funkar i små mängder samt nötter är alltid bra i godis. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are innefattar tiramisu, cheesecake, chokladbollar, pajer och isglass. Bara fantasin sätter halt samt där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan äta den med sked. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet alternativt en fraktion det. Entrecote med Pommes – bort med pommesen.
Man lever gott som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för makaroner kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden också finns i risvariant, alternativt så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som ersättare för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att krydda sitt kolsyrade vatten måste man försöka Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla ger fräschör samt piff till ens bubblor totalt utan att addera ett litet antal kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat mineralvatten är godare än smaklöst samt dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka och Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, därjämte från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Klart godare för man kan ställa in både kolsyremäng samt smakstyrka exakt som man vill hava det.

Aromhuset har oxå färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar utmärkt också till yoghurt samt vill man ha en aning arom av choklad, hasselnöt alternativt vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets urval går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.