Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju förr hette just Saigon. Det är en sort exklusiv för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en underbar kraftig kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att älska den här kanelen.

Det finns även åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är väldigt effektiv på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen försvaga de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och dessutom är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att vara medveten om för att undgå förvirring.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Läcker dryck som får dig att både förtränga hungern och hantera blodsockerfallet!